fredag 9 januari 2009

Topp 5 under veckan i Jordanien.

Okej, en liten lista over resan. Massa annat har hant med detta har varit det basta. Inte ens att dyka med delfiner i Israel klar nagot av det, trots att det var tufft.

5. Baklawabutiken som bor granne med varat hotell bjod oss pa massa smakprover. Det var gott.

4. Att traffa massa backpackers fran hela varlden: Argentina, USA, Spanien... och hora om vad de har gjort och om vart de har varit. Tuffast var Mr. Bell 70+ som var ute sjalv och hade varit i tre manader. Han hade tidigare varit historielarare och nu akte han till alla stallen som han hade lst och undervisat om.

3. Tustunden i staden Petra tillsammans med varan "guide" och hans beduinvanner. Vi drack gott te, red asna (som hette Michael Jacksson) och lyssnade lite pa Coldplay som de aldrig hade hort eftersom de, pa riktigt, bodde i en grotta uppe i bergen.

2. Att sitta ensam pa hotellrummet och se pa en fransk ungdomsserie pa TV5 Monde Orient och ata chips och dricka guavajuice. Gott.

1. Att se ett demonstrationstag pa flera tusen manniskor pa gatan skrikandes ramsor och klappa handerna samtidigt. Sjukt maktigt! Jag fragade vad det handlade om och det handlade om Gaza och att de var missnojda med situationen. Jag tror de holl pa Palestina for en liten pojke hade en flagga som det stod "Palestine" pa.

Imorrn aker vi tillbaka hem. Vad jag langtar!

Inga kommentarer: